Achter de schermen: de historische volière
Historische volière uit 1856 in ere hersteld: papegaaien kleuren erfgoed in.
Historische volière uit 1856 in ere hersteld: papegaaien kleuren erfgoed in.
ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael brengen heel wat nieuw leven voort. Elke keer weer zijn we vertederd. Jij ook?
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welk dier is het mooiste van het hele land? Kies jij maar. We zetten ze hier één voor één in de schijnwerper. Vandaag is de okapi aan de beurt: de beste verstopper ter wereld.
Twee primeurs in één klap! We hebben maar liefst vier jonge gieren in ZOO Planckendael. Twee zitten op het nest bij hun natuurlijke ouders. Het andere werd bij een ervaren koppel gezet. Dat koppel kreeg daarenboven nog een éxtra adoptiejong uit een Franse dierentuin onder zijn hoede.
In een uniek experiment met speciale UV-lampen proberen we het kweeksucces bij onze koningspinguïns te verbeteren. Dankzij die lampen zien de dieren bij elkaar felroze vlakken wanneer ze in goede conditie zijn.
Kai-Mook, het bekendste olifantje van België, wordt op 17 mei 2009 tien jaar!
We hebben twee puzzelboxen in de buitenverblijven van de mensapen geplaatst. Op deze manier stimuleren we het natuurlijk gedrag van de dieren, zoals het gebruik van werktuigen, waardoor ze actief en gezond blijven. Dat noemen we ook verrijking of enrichment.
Welke rol speelt de buidel bij de voortplanting van buideldieren? En wat gebeurt er allemaal in die buidel? Hier leggen we het je allemaal uit.
Apetrots zijn we op ons eigen ZOOlaboratorium. We zijn één van de weinige zoos met een DNA-labo in huis. Hier worden stalen van over de hele wereld geanalyseerd. De resultaten helpen onze eigen dieren in hun welbevinden, maar ook die in de natuur.