ZOO Science: daten met strepen
Wij zijn als internationaal stamboekhouder en leider van het Europese kweekprogramma dé okapi-expert, én ook matchmaker. Wie paart best met wie om zoveel mogelijk genetische diversiteit te behouden en de soort te helpen overleven? Want okapi’s zijn bedreigd in hun voortbestaan.
Pril parmawallabygeluk
Bij de parmawallaby's springt de joey van Pardijntje vrolijk mee rond tussen de oudere dames. De joey van Sam blijft nog even in de buidel zitten maar komt al regelmatig piepen!
Homofilie
Mannetjespaartjes en vrouwtjeskoppels, ook in de dierenwereld worden er duo’s gevormd van hetzelfde geslacht. Terwijl Darwins evolutietheorie toch steunt op overlevingsdrang door reproductie. Overwint ‘graag zien’ ook in de dierenwereld?
Prachtige clownvisjes
Clownvisjes of driebandsanemoonvisjes leven in het koraalrif van plankton en algen. Zeeanemonen vormen hun natuurlijke schuilplaats, hier in de buurt leggen ze hun eitjes. Het vrouwtje legt er 100 tot 1 000 per
keer.
Achter de schermen: van dikkopjes tot gifkikkertjes
Het is regenseizoen in de kikkerkamer van ZOO Antwerpen. De bijengifkikker, de schilderskikker en de gouden gifkikker planten zich voort. De verzorgers van het Reptielengebouw hebben de juiste formule voor de kweek van gifkikkertjes: een kwetsbaar evenwicht.
ZOO Science: Gorilla's, tuiniers van het regenwoud
In Afrika werken we al meer dan 20 jaar aan ons beschermingsproject Projet Grands Singes (PGS) rond gorilla’s. We doen wetenschappelijk onderzoek naar de gorilla’s daar en adviseren de lokale bevolking en overheden over hoe ze best samenleven met deze dieren.
Nieuwe okapistreepjes erbij
Okapi Lindi bracht haar eerste jong ter wereld in de stal van de Moorse tempel in de ZOO. De kleine heet Ubundu, genoemd naar een stad in Congo, en kreeg van zijn vader Bondo erg goede genen mee.
Eerste epaulethaaitjes geboren
Een epaulethaai is een heel speciale haaiensoort. Het is één van de enige vissen die over de bodem kan lopen op zijn vinnen. De vis kan zelfs kleine stukjes land overbruggen om zich van de ene getijdenpoel naar de andere te verplaatsen.
Groen blaadje voor gorilla's
Voedzaam wintergroen vinden voor onze dieren, is niet evident. Daarom onderzoeken we bij de gorilla’s, samen met Odisee Hogeschool, of bij het zogenaamde ‘inkuilen’ van wilgenblaadjes meer voedingstoffen worden behouden dan bij huidige alternatieven.
Corridors in Kerala
Niet alleen in onze parken doen we àlles voor de beste leefomstandigheden en een succesvol kweekprogramma voor de Aziatische olifanten. We helpen ook extra leefgebied te voorzien voor de majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat.