Het dagboek van zilverrug Matadi
Wat doen onze dieren zoal? Genieten ze van het zonnetje, eten ze vaak en veel of zijn het echte sportievelingen? Dat lees je hier.
Wat doen onze dieren zoal? Genieten ze van het zonnetje, eten ze vaak en veel of zijn het echte sportievelingen? Dat lees je hier.
Wat eten onze dieren precies? Wanneer moeten ze aan tafel? En hoe vaak? Ontdek het hier. Vandaag nemen we een kijkje bij de nachtdieren. Smakelijk!
Om te overleven is het van belang dat nachtdieren de positie van hun prooien, vijanden en soortgenoten kennen. Of ze dat in het donker net zo goed kunnen inschatten, is de vraag.
Zijn het zoetwatervissen of zoutwatervissen? Daar valt of staat alles mee. Het zoutgehalte van het water en de vissenhuid, dat zijn twee codewoorden.
Verveling, het overvalt ons allemaal wel eens. Ook onze dieren hebben hier last van. Gelukkig hebben onze verzorgers een leuke manier gevonden om daarmee om te gaan. Dat maakt het plots een stuk interessanter!
Door dieren te trainen om met ons samen te werken en vrijwillig hun poot of oor aan te bieden of hun bek te openen, kunnen wij hen beter verzorgen en verbetert hun gezondheid.
Honger als een leeuw. Zo zeg je dat! Maar niet alleen onze leeuwen eten goed. De dierenkeuken van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verzet jaarlijks heel wat kilo’s voedsel.
Enkele dieren doen een winterslaap, sommigen hebben winterrust, maar de meesten kan het niets schelen. Ze genieten van de winterwolkjes, net als wij.
Nakomelingen krijgen is, zeker voor bedreigde soorten, levensnoodzakelijk en dus een cruciale bezigheid in onze tuinen.
We vroegen ons af of emancipatie in de dierenwereld ook voorkomt. Bestaat De Nieuwe Man bij de beestjes?