Infografiek: buikjes vol
Ettelijke kilo's dierenvoeding worden jaarlijks verwerkt. Dit alles onder het goedkeurende oog van dierenarts Francis die voedingsfiches per diersoort maakt.
Ettelijke kilo's dierenvoeding worden jaarlijks verwerkt. Dit alles onder het goedkeurende oog van dierenarts Francis die voedingsfiches per diersoort maakt.
Wie, waarom, hoe, hoeveel en waar? Ben je een nieuwsgierig aagje en stel je je weleens vragen over dierenmanieren? Dan ben je hier op de juiste plaats.
Historische volière uit 1856 in ere hersteld: papegaaien kleuren erfgoed in.
ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael brengen heel wat nieuw leven voort. Elke keer weer zijn we vertederd. Jij ook?
Anthony speelt piano en badminton en zit bij de zeescouts. Maar zijn liefste bezigheid? In bomen klimmen. En eens helpen bij de mensapen. Dat ook.
Missie: het babyboomstekelvarkentje wordt gechipt en gesekst.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welk dier is het mooiste van het hele land? Kies jij maar. We zetten ze hier één voor één in de schijnwerper. Vandaag is de okapi aan de beurt: de beste verstopper ter wereld.
Wat eten onze dieren precies? Wanneer gaan ze aan tafel? En hoe vaak? Ontdek het hier. Vandaag nemen we een kijkje in de Vlindertuin bij de tropische vlinders. Sluuuurp!
Welke rol speelt de buidel bij de voortplanting van buideldieren? En wat gebeurt er allemaal in die buidel? Hier leggen we het je allemaal uit.
Apetrots zijn we op ons eigen ZOOlaboratorium. We zijn één van de weinige zoos met een DNA-labo in huis. Hier worden stalen van over de hele wereld geanalyseerd. De resultaten helpen onze eigen dieren in hun welbevinden, maar ook die in de natuur.