ZOO Science: daten met strepen
Wij zijn als internationaal stamboekhouder en leider van het Europese kweekprogramma dé okapi-expert, én ook matchmaker. Wie paart best met wie om zoveel mogelijk genetische diversiteit te behouden en de soort te helpen overleven? Want okapi’s zijn bedreigd in hun voortbestaan.
Pril parmawallabygeluk
Bij de parmawallaby's springt de joey van Pardijntje vrolijk mee rond tussen de oudere dames. De joey van Sam blijft nog even in de buidel zitten maar komt al regelmatig piepen!
Homofilie
Mannetjespaartjes en vrouwtjeskoppels, ook in de dierenwereld worden er duo’s gevormd van hetzelfde geslacht. Terwijl Darwins evolutietheorie toch steunt op overlevingsdrang door reproductie. Overwint ‘graag zien’ ook in de dierenwereld?
Prachtige clownvisjes
Clownvisjes of driebandsanemoonvisjes leven in het koraalrif van plankton en algen. Zeeanemonen vormen hun natuurlijke schuilplaats, hier in de buurt leggen ze hun eitjes. Het vrouwtje legt er 100 tot 1 000 per
keer.
Achter de schermen: van dikkopjes tot gifkikkertjes
Het is regenseizoen in de kikkerkamer van ZOO Antwerpen. De bijengifkikker, de schilderskikker en de gouden gifkikker planten zich voort. De verzorgers van het Reptielengebouw hebben de juiste formule voor de kweek van gifkikkertjes: een kwetsbaar evenwicht.
Werkt een slurf zoals een rietje?
Stel jij je weleens de vraag of de slurf van een olifant werkt zoals een rietje? Ontdek het antwoord hier.
In de keuken bij de koala's
Wat eten onze dieren precies? Wanneer moeten ze aan tafel? Vandaag nemen we een kijkje bij de koala's. Smakelijk!
ZOO Science: Gorilla's, tuiniers van het regenwoud
In Afrika werken we al meer dan 20 jaar aan ons beschermingsproject Projet Grands Singes (PGS) rond gorilla’s. We doen wetenschappelijk onderzoek naar de gorilla’s daar en adviseren de lokale bevolking en overheden over hoe ze best samenleven met deze dieren.
Winterhart & winterhard
Herfst, net geen winter: deze seizoenen gaan charmant in elkaar over. Het wordt kouder en we ademen allemaal winterwolkjes. De flora komt tot rust en de fauna past zich aan. In onze parken maakt iedereen zich winterklaar. De warmte zit binnen, de frisse neuzen buiten. Alle winterplannen komen in actie.
Verdrietige dieren?
Een overlijden kan ons hartverscheurend verdriet bezorgen. Denk maar aan de voorbije trieste periode in ZOO Planckendael. Treuren dieren ook om hun naasten? Rouwen ze, en zo ja, hoe dan?