Pril koalageluk
Wow! Het lijkt wel of ze het hebben afgesproken. Zowel mama Guwara in ZOO Antwerpen als mama Alinga in ZOO Planckendael hebben een kleintje.
Wow! Het lijkt wel of ze het hebben afgesproken. Zowel mama Guwara in ZOO Antwerpen als mama Alinga in ZOO Planckendael hebben een kleintje.
Als iemand je aandacht trekt, moet het de grootste hagedissensoort ter wereld zijn: de komodovaraan.
Quinten is al jaren een trouwe bezoeker van de ZOO. En de dieren die hij het liefste ziet, zijn de flamingo’s.
In ZOO Antwerpen wonen een dertigtal zwartvoetpinguïns. Ze zitten lekker samen buiten, tenminste, als ze geen eieren hebben om uit te broeden of kuikens om te koesteren.
De bruingestreepte bamboehaaien leggen speciale eieren. Kijk je mee achter de schermen naar de kweek van deze haaien?
Wat eten onze dieren precies? Wanneer moeten ze aan tafel? Vandaag nemen we een kijkje bij de zeeleeuwen. Smakelijk!
De naam uilnachtzwaluw verklapt dat hij precies niet kon kiezen of hij een uil of een zwaluw wilde zijn. Of schuilt er toch iets anders achter?
Ze zijn niet bont en blauw geslagen. Integendeel. Je kan eindelijk achterhalen waarom de uilkopmeerkat een blauw achterste heeft.
Slangen planten zich logischerwijs voort. Maar hoe verloopt dat dan? Broeden ze eieren uit of bevallen ze van een babyslang?
De schol of pladijs is een platvis die we vooral uit onze vispan kennen. Platvissen zijn met meer dan 550 verschillende soorten. Vanwaar de naam platvis? Zouden ze plat ter wereld komen?