Waarom spugen lama's, dromedarissen en kamelen?
Je bent het misschien al spuugzat. Een lama, dromedaris of kameel die plots plakkerig slijm jouw richting in stuurt. Waarom is dat?
Je bent het misschien al spuugzat. Een lama, dromedaris of kameel die plots plakkerig slijm jouw richting in stuurt. Waarom is dat?
Je gaat geen grappig schietkraam zien, dat verzekeren we je. Maar hoe zit het gebit van dieren nu precies in elkaar?
Om te overleven is het van belang dat nachtdieren de positie van hun prooien, vijanden en soortgenoten kennen. Of ze dat in het donker net zo goed kunnen inschatten, is de vraag.
Zijn het zoetwatervissen of zoutwatervissen? Daar valt of staat alles mee. Het zoutgehalte van het water en de vissenhuid, dat zijn twee codewoorden.
Verveling, het overvalt ons allemaal wel eens. Ook onze dieren hebben hier last van. Gelukkig hebben onze verzorgers een leuke manier gevonden om daarmee om te gaan. Dat maakt het plots een stuk interessanter!
Geen seconde twijfelde Senne toen we hem opbelden met de vraag om een handje toe te steken bij de verzorgers van het Aquaforum.
Honger als een leeuw. Zo zeg je dat! Maar niet alleen onze leeuwen eten goed. De dierenkeuken van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verzet jaarlijks heel wat kilo’s voedsel.
Muisstil? Neen, er wordt heel wat gebabbeld in onze parken. Ook door de dieren.
Leeuwen zijn de enige katachtigen bij wie er een uiterlijk verschil is tussen de mannen en de vrouwen.
ZOO Antwerpen is internationaal stamboekhouder van de okapi’s en voert de coördinatie van het kweekprogramma op Europees vlak.