Achter de schermen: van dikkopjes tot gifkikkertjes
Het is regenseizoen in de kikkerkamer van ZOO Antwerpen. De bijengifkikker, de schilderskikker en de gouden gifkikker planten zich voort. De verzorgers van het Reptielengebouw hebben de juiste formule voor de kweek van gifkikkertjes: een kwetsbaar evenwicht.
ZOO Science: Gorilla's, tuiniers van het regenwoud
In Afrika werken we al meer dan 20 jaar aan ons beschermingsproject Projet Grands Singes (PGS) rond gorilla’s. We doen wetenschappelijk onderzoek naar de gorilla’s daar en adviseren de lokale bevolking en overheden over hoe ze best samenleven met deze dieren.
Winterhart & winterhard
Herfst, net geen winter: deze seizoenen gaan charmant in elkaar over. Het wordt kouder en we ademen allemaal winterwolkjes. De flora komt tot rust en de fauna past zich aan. In onze parken maakt iedereen zich winterklaar. De warmte zit binnen, de frisse neuzen buiten. Alle winterplannen komen in actie.
Verdrietige dieren?
Een overlijden kan ons hartverscheurend verdriet bezorgen. Denk maar aan de voorbije trieste periode in ZOO Planckendael. Treuren dieren ook om hun naasten? Rouwen ze, en zo ja, hoe dan?
Verstaanbaar wetenschappelijk onderzoek: eureka!
Wetenschappelijk onderzoek zit in ons DNA, wij zijn tenslotte de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. Onze bevindingen vertellen we je voortaan onder de vlag ZOO Science.
Gorilla in blijde verwachting
Gorilla Mayani is zwanger! Krijgt ze een kerstekindje? Ze gaat de kneepjes van het moederschap hopelijk snel door kunnen geven aan Mambele die ook zwanger mag worden. Ongelofelijk blij zijn we met deze uitbreiding van onze bedreigde gorilla’s in de Mensapenvallei.
Pril Cubaans flamingogeluk
Het kleurrijke welkomstballet op het Flamingoplein groeit aan. Er zijn deze zomer twee grijze ballerina’s bijgekomen. Tajo kwam op 28 juni uit het ei en Tinto brak op 16 juli de eierschaal.
Kan een kikker zijn ogen sluiten?
Heb je een kikker ooit al zien knipogen? Of simpelweg zien knipperen? "Euh, niet dat ik weet", hoor ik je al denken. Hier kom je te weten waarom dat zo is.
Wonen heremietkreeften in hun eigen huisje?
Wij groeien op in een huis en meestal zien we die plek ook als een thuis. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe denk je dat heremietkreeften aan hun huisje moeten geraken?
Leading ladies
In de dierenwereld zijn er samenlevingsvormen waar vrouwen de prominente plaats innemen. Matriarchaten. Kort: zij zijn de baas.